Dansk fotograf fångar ett ögonblick du aldrig förr har sett

Den danska fotografen Lars Lykke har deltagit med flera bilder i CEWE’s internationella fototävling ’Our world is beautiful’. Lars har bland annat deltagit med bilden ’Checking for News’ i kategorin Människor.

Lars Lykke berättar att han tog bilden av munken när han var i Bhutan i september förra året. Bhutan är ett land i Himalaya mellan Indien och Kina och är bland annat känd för det nationella målet, att de vill vara världens lyckligaste land.

 

 ”Jag pratade inte med honom, men nöjde mig med att föreviga honom med min kamera”

 

”Den första dagen i Bhutan var jag ute och fotograferade omgivningarna och några av invånarna i Paro.Mitt i allt stötte jag på denna munk som länge satt och tittade på sin mobiltelefon.Jag pratade inte med honom, men nöjde mig med att föreviga honom med min kamera.” berättar Lars.

Det ända Lars vet är att mannen på bilden är en buddistisk munk. I Bhutan är Tibetansk buddism huvudreligionen.

Teknik

Bilden är tagen med en kamera av märket RICOH IMAGING COMPANY, LTD.  Modellen är PENTAX K-3. Lars valde ISO-värdet 100 och ett bländartal på 2.8.

”Jag valde ett litet bländartal för att minska skärpedjupet och zoomade in helt för att han skulle fylla så mycket som möjligt på bilden,” säger Lars.

Mer än 20 år som fotograf

Lars Lykke arbetarpå Moesgaard Museum vid Aarhus, där han bland annat tar bilder till deras Instagram.

Hur uppstod ditt intresse för fotografering?

”Intresset för att fotografera började för snart 40 år sedan i ungdomsskolan, där jag lärde det grundläggande i både fotografering och mörkrumsarbete. Senare undervisade jag själv på ungdomsskolan i 12 år, och försökte att ge vidare kunskapen om fotografering och framkallning till många elever.”

Lars har de senaste 20 åren mest fotograferat när han har varit ute och rest, och det resulterar alltid i många tusen bilder, som kräver många timmars redigering.