Ta med barnen på en spännande fotosafari!

Just nu är det många som har undervisning eller jobb i hemmet. För att få en liten paus från datorskärmen, TV:n och husets fyra väggar, kan det vara en bra idé att gå på upptäcktsfärd ute i det fria. Här ger en av våra  medarbetare på CEWE Japan Photo, Jan Lillehamre, ett bra tips för en rolig och kreativ aktivitet – perfekt för att aktivera barnen!

Foto med barnene
Jan, Ylvi og Frida

Hemma hos Jan är de för närvarande fyra personer som arbetar hemifrån: två vuxna och Ylvi 13 och Frida 9. Det blir lätt lite tråkigt att vara inomhus hela dagen. Men vad kan man göra då? Du kan gå på en spännande fotosafari!

– Flickorna önskade sig stora bilder på väggarna i sina rum, så då tog vi en fotosafari i närområdet, säger Jan.

Låt barnen upptäcka omgivningen

Barn ser ofta saker som vi vuxna inte ser, och i många fall är de mycket mer medvetna om sin omgivning. En myllrande myrstack, en färgglad blomkruka, en rolig hund eller ett mysigt hus – det finns mycket som kan fånga ett barns uppmärksamhet. Låt barnen fånga sina egna intryck med mobil eller kamera så kommer du att få se helt fantastiska bilder!

Foto med barnene

– Barn har ett naturligt lekfullt öga och kan se saker som vi vuxna oftast inte upptäcker, fortsätter han.

Foto med barnene
Foto: Frida 9 år
Foto med barnene
Foto: Frida 9 år

Jan påpekar också att vi vuxna inte bör berätta för barnen vad de ska ta för bilder. Låt barnen själva upptäcka motiven, men ge gärna tips om hur bilden kan förbättras, om det behövs.

– När barnen är färdiga med att ta bilder är det trevligt att titta på bilderna tillsammans på en stor skärm och se vilka bilder ni gillar bäst. Det blir en fantastisk upplevelse för alla, avslutar Jan.

Vad kan du använda bilderna till?

Efter att ha tagit så många fina bilder är det  synd att bara lämna dem bortglömda i telefonen eller kameran. Sätt upp dem på väggen, precis som Ylvi och Frida gjort – det är väldigt roligt om konsten i barnrummen är bilder som barnen har tagit själva.

Har du tagit några fina bilder som du är extra stolt över? Skapa en väggbild!

Fortsätt att roa er med ett pussel

Efter den roliga fotosafarin är det bara att fortsätta! Skapa ett pussel med ditt favoritmotiv så kommer timmarna att flyga förbi. Detta är en mycket trevlig familjeaktivitet för både stora och små.

Du kan enkelt skapa fotopussel. Och för de mest tålmodiga där ute kan man beställa det största med hela 1500 bitar!

Fotobok med favoritbilder från vårfotosafari

Skapa gärna en fotobok med alla fantastiska bilder från närområdet. Detta kan också vara en fin aktivitet tillsammans med barnen. Låt dem bestämma ordningen på bilderna, dekorera med cliparts och ramar, som det finns gott om i redigeringsprogrammet, och lägg till text som beskriver var bilderna togs och andra saker som barnen tycker att det är kul att ha med.

För att komma igång kan du enkelt ladda ner fotoprogrammet.

Om du hellre vill göra en trevlig liten CEWE FOTOBOK på några minuter kan du ladda ner Pure-appen i App Store eller Google Play. Här väljer du 22 av dina favoritbilder, lägger till korta texter om du vill och vips, så har du gjort en fotobok.