Använd dina barnbilder i en kalender

Handen på hjärtat: Vad har du flest bilder av om du tittar i din telefon? Ja, vi tänkte väl det, dina barn. Inget är mer fotograferat än våra härliga ungar, och aldrig fotograferas det så mycket som i dag.

Här får du en toppenidé till att använda ett helt års barnbilder: Gör en fotokalender med barnbilder från varje månad. Och ja, det är snabbt och enkelt, och nej, det är varken besvärligt eller tidskrävande. Det som nog kostar mest tid är att välja vilka av bilderna av barnen som du vill ha med i kalendern. 

Vilken sorts fotokalender ska du välja?

Du kan välja en väggkalender till att hänga upp i t.ex. köket, där familjen ofta vistas. Då är det goda chanser att alla faktiskt ser kalendern och att aktiviteter och möten inte glöms bort. Så välj en med en bra storlek, så alla kan se vad som står och så att bilderna verkligen kommer till sin rätt. Om du hellre vill ha en kalender stående framme på byrån eller på köksbordet, så välj en bordskalender.

Till den kreativa är det fria tyglar när det kommer till att designa kalendern. Och om du har laddat ner vårt gratis program, är det bara att komma igång, möjligheterna är oändliga! Ska du använda en mall att stödja dig mot, finns det också riktigt många möjligheter. Hur många bilder du vill ha på varje månad bestämmer du själv. Det beror på vilken designmall du väljer.

Så bygger du upp din fotokalender med barnbilder

Om du är mycket strukturerad, sorterar du dina bilder löpande efter du har tagit dem. Lägg dem i mappar, så har du koll på dem och vet precis var de är när du ska använda dem.

När du har bestämt dig för vilken sorts fotokalender du vill göra, ska du bara ladda upp dina bilder från mapparna. Nästa steg säger sig själv, men vi säger det alltså ändå: Se till att bilderna är på de rätta månaderna som de är tagna vid. Det kan se lite märkligt ut om vintermånaderna visar bilder av solbrända barn som springer runt i shorts, och att sommarmånadernas bilder är av barnen som åker pulka.

Men om du sätter in bilder tagna i januari på janurarisidan osv. har du utöver en bra överblick över aktiviteter och andra avtal, även bilder av barnens utveckling på ett helt år med bilder i kronologisk ordning.

Vem ska ha fotokalendern?

Den vill du nog behålla själv! Men kom ihåg att det också är den ultimata presentidén till din bättre hälft eller till mor-/farföräldrarna. Så om du är lite smart, beställer du ett exemplar till dig själv och ett till att ge bort i present. Och eftersom du själv kan bestämma vilken månad kalendern ska börja med, kan du ge den i födelsedagspresent även om din partner fyller år i augusti.

Tycker du bara att resultatet är riktigt bra när du tittar igenom förhandsgranskningen? Och är du redan nu ledsen över att den bara håller i ett år? Då gör du bara kalendern som en evighetskalender. Då ska du bara se till att välja en designmall utan veckodagar.

Mycket nöje!