Kundservice
08-525 031 90

Så sätter du personlig prägel på din inredning

Det enklaste sättet att sätta personlig prägel på sin inredning är genom att använda sina egna bilder. De skapar ett fantastiskt blickfång på väggen och låter dig drömma dig bort till ögonblicket då bilderna togs. Och så är det ju rätt unikt att skapa en bildvägg med sina helt egna bilder!

Dekorera hemmet med minnen och upplevelser

Fotografen och influencern Anne Marthe Widvey har gjort en fin och personlig bildvägg i vardagsrummet, och hon har faktiskt även dekorerat sovrummet med sina egna bilder. I denna artikel kan du se resultaten och få några bra idéer till vad du bör tänka på om du också drömmer om att använda dina egna bilder på väggarna där hemma.

Från standardplancher till egna bilder

Förr var bildväggen fylld med standardplancher, men nu har Anne Marthe bytt ut alla plancher, till bilder hon själv har tagit. Alla bilder är från en fantastisk semester som hon var på tillsammans med sin partner – och resultatet är ju jättefint!

4 tips för att göra en vacker bildvägg

  1. Välj bilder i olika storlekar och med olika perspektiv för att göra bildväggen spännande och dynamisk: Blanda närbilder av detaljer, stora bilder och porträtt.
  2. Hitta gärna ett tema: Det kan vara en färg som finns i bilderna, bilder från en semester eller olika bilder från ditt favoritställe.
  3. Genom att använda bilder som harmonierar i färgerna skapar man en fin helhet med den övriga inredningen.
  4. Var uppmärksam på att ha någorlunda samma avstånd mellan bilderna.

Rogivande bilder i sovrummet

I sovrummet har Anne Marthe valt att dekorera väggen med två romantiska naturbilder. De skapar ett lugnt och behagligt blickfång – perfekt för hemmets lugnaste rum. Du bestämmer naturligtvis själv vilka bilder du vill använda, men ett bra tips är att välja något som skapar lugn och harmoni. Naturbilder med hav, fjäll eller växter är perfekta bilder till sovrummet.

Gör din egen väggkonst

Hos oss hittar du ett stort urval av material och format, så du kan göra vackra bildväggar i hemmet. Våra premiumförstoringar på Fine Art Matt är perfekta för dig som redan har ramar och som vill byta ut bilderna. Om du behöver ramar kan du också välja att beställa dina bilder som Förstoring XXL och välja inramning. Det är också möjligt att välja ett av våra andra material som t.ex. canvas, aluminium och galleritryck som inte behöver inramning.

Se hela det stora urvalet här