Kundservice
08-525 031 90

Få Michelles tre tips för att göra en årsbok

2020 blev för många av oss ett år vi inte glömmer, och även om det var ett år fullt av restriktioner och avbokningar, blev det ändå ett år fullt av helt fantastiska upplevelser hos familjen Ahrenkilde i Fredericia, Danmark. I mars kom lillebror Elijas till världen, och de tre storebröderna var förtjusta i familjens nya tillskott. Även om dopet behövde skjutas upp ett par gånger, så blev 2020 ett år fullt av kärlek, närhet i familjen, naturupplevelser och semester i Danmark.

2020-minnen i en CEWE FOTOBOK

Instagrammaren Michelle Ahrenkilde, som är mamma till de fyra härliga pojkarna, har samlat familjens alla härliga upplevelser från 2020 i en jättefin och personlig årsbok, och hon delar här med sig av sina tre bästa tips för att göra en årsbok.

Tips 1: Samla dina bilder i mappar

Innan man börjar på själva årsboken tycker Michelle att man får en bra överblick om man samlar alla sina bilder från januari i en mapp, bilder från februari i en annan osv. På så vis kan man lättare skapa sig en överblick, särskilt om du har bilder liggande på olika enheter.

Tips 2: Välj en designmall

Med en designmall är man snabbt igång med designen av sin årsbok. Och som Michelle säger ”Du har fortfarande massor av frihet att ta bort, flytta runt eller lägga till bild och text, men en mall ger dig idéer och hjälper dig på vägen”. Michelle har själv valt att använda en av de fina bokmallarna som man hittar i vårt beställningsprogram. Mer specifikt har hon tagit utgångspunkt i designen ”Moments 2020”, som du hittar under kategorin årsbok och som har ett vackert silvertryck på framsidan. Mallen har hon naturligtvis anpassat så den passar till antalet bilder hon vill ha per sida.

Tips 3: Markera dina favoritbilder

Michelles sista tips är att välja ut de allra bästa bilderna separat, de bilder som bara måste med i årsboken. De bilderna kan vara avgörande för vilket format du bör välja för din fotobok. Michelle hade själv tre favoritbilder som hon gärna ville använda på tre uppslag i fotoboken, och därför beslutade hon sig också snabbt för att hennes årsbok skulle göras på fotopapper, där det inte finns ett veck i mitten av boken, och därför kommer hela bilden till sin fulla rätt.

Din egen årsbok för 2020

Vill du också komma igång med en årsbok för 2020, så rekommenderar vi att du gör den i vårt kostnadsfria beställningsprogram, där du hittar massor av fina designmallar som passar till just årsböcker.

Ladda ner fotoprogrammet här