Kontakta kundservice:
08-525 031 90

Michelles tips för att göra en årsbok

Gör dig redo att skapa din egen årsbok för 2022 med 3 nyttiga tips

En årsbok är det perfekta sättet att samla dina bästa minnen från året som gått. Årsboken går att ta fram om och om igen och om du gör en årsbok varje år kan du enkelt resa fem eller tio år tillbaka i tiden och återuppleva alla händelser du och din familj har varit med om.

Årets minnen i en CEWE FOTOBOK

Familjen Ahrenkilde fick sin nyfödda son i mars 2020. Lillebror Elijas föddes och de tre äldre bröderna var glada över familjens nya tillskott. Instagrammaren Michelle Ahrenkilde, som nu är mamma till fyra vackra pojkar, har samlat familjens många härliga upplevelser från året i en riktigt fin och personlig årsbok. Här delar hon med sig av sina 3 bästa tips för att göra en årsbok.

Michelle, som är utbildad blomsterdekoratör, älskar att vara kreativ med både blommor och bilder. Hon älskar att experimentera med de olika designalternativ som finns i CEWEs beställningsprogram. Vill du också börja designa din årsbok, läs då vidare!

Förbered din årsbok under året. Se hur du underlättar för dig själv!

Tips 1: Samla dina bilder i mappar

Innan man börjar på själva årsboken tycker Michelle att man får en bra överblick om man samlar alla sina bilder från januari i en mapp, bilder från februari i en annan osv. På så vis kan man lättare skapa sig en överblick, särskilt om du har bilder liggande på olika enheter.

Tips 2: Välj en designmall

Med en designmall är man snabbt igång med designen av sin årsbok. Och som Michelle säger: ”Du har fortfarande massor av frihet att ta bort, flytta runt eller lägga till bild och text, men en mall ger dig idéer och hjälper dig på vägen”. Michelle har själv valt att använda en av de fina bokmallarna som man hittar i vårt beställningsprogram. Mer specifikt har hon tagit utgångspunkt i designen ”Moments 2020”, som du hittar under kategorin årsbok, och som har ett vackert silvertryck på framsidan. Mallen har hon naturligtvis anpassat så den passar till antalet bilder hon vill ha per sida.

Tips 3: Markera dina favoritbilder

Michelles sista tips är att välja ut de allra bästa bilderna separat, de bilder som bara måste med i årsboken. De bilderna kan vara avgörande för vilket format du bör välja för din fotobok. Michelle hade själv tre favoritbilder som hon gärna ville använda på tre uppslag i fotoboken, och därför beslutade hon sig också snabbt för att hennes årsbok skulle göras på fotopapper, där det inte finns ett veck i mitten av boken, och därför kommer hela bilden till sin fulla rätt. Vi kallar det layflat-inbindning när dina bilder visas på hela uppslag. Det är en egenskap som alla CEWE FOTOBÖCKER producerade med papperskvaliteten fotopapper har.

Bli inspirerad att komma igång med din egen fotobok: Här är fem fina idéer för din årsbok!

Din egen årsbok för 2022

Med Michelles tips kommer du förhoppningsvis att känna dig inspirerad att komma igång med din egen årsbok. Är du redo att göra din årsbok för 2022 så rekommenderar vi att du skapar den i vårt design- och beställningsprogram. Där hittar du massor av snygga mönster och layoutmallar som passar för en årsbok. Det går även att designa fotoboken online eller via vår foto app.

Lycka till med att göra din årsbok!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Få 20% på CEWE FOTOBOK och förstoringar*
  • Unik välkomstförmån
  • Kreativa idéer och tips
  • Få ännu mer inspiration
* Du får värdekoderna när du har anmält dig till nyhetsbrevet. Koderna gäller för din första beställning av CEWE FOTOBOK och förstoringar. Genom att registrera dig godkänner du vår dataskyddspolicy, som du hittar längst ner på sidan. Du kan när som helst avregistrera dig via länken i nyhetsbrevet.
Tack så mycket :)
Bekräfta din prenumeration i e-posten vi har skickat till dig*

Av säkerhetsskäl får du inom kort ett bekräftelsemeddelande på e-post. Du aktiverar din registrering genom att klicka på länken i e-postmeddelandet.

Ursäkta!
Det uppstod tyvärr ett fel!

Det gick tyvärr inte att registrera dig för vårt nyhetsbrev, försök igen senare.