CEWE app CEWE FOTOBOK, fotopresenter och mer

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 75 kr till CEWE FOTOBOK

Kontakta kundservice:
08-525 031 90
Cewe

Gör din egen fotobok

Hur gör jag min egen fotobok online?

 • Stort urval av format
 • Många designmöjligheter
 • Effektlack för de flesta format
från 99,00 kr *

Hur vill du beställa?

Produktinformation

Format

Omslag:

 • Hårdpärm
 • Mjukt omslag
 • Häftad
 • Konstläder
 • Canvas

Papperskvalitet:

 • Digitaltryck standard, blankt eller matt
 • Fotopapper blankt, matt eller premiummatt

Gör din egen fotobok

Vill du göra din egen fotobok eller har du redan börjat? Det uppstår vanligtvis flera frågor både före och under processen. Här på sidan svarar vi på en rad av de frågorna vi oftast upplever att ställs om vår fotobok. Du kan navigera ned till det relevanta avsnittet genom att klicka på frågan nedan:

 • Göra fotobok online, i mjukvaran eller på mobilen?
 • Vilken typ av fotobok ska jag välja?
 • Vilken typ av papper ska jag välja?
 • Hur får jag fram mina bilder i mjukvaran?
 • Vad kostar en fotobok?
 • Kan jag spara pengar när jag beställer en fotobok?
 • Hur många bilder ska jag göra fotoboken med?
 • Är mina bilder i rätt upplösning?
 • Varför ligger det en smiley över mina bilder?
 • Varför ligger det en röd varningstriangel över mitt foto?
 • Hur infogar jag text in i fotoboken?
 • Hur byter jag papperstyp efter att jag har börjat?
 • Hur lägger jag in flera sidor?
 • Hur får jag bilderna att ligga i linje?
 • Hur flyttar jag översikten över mina bilder?
 • Kan jag göra en fotobok som present?
 • Kan jag få hjälp till att göra min egen fotobok?

Ska jag göra min fotobok online, på datorn eller på mobilen?

Tre möjligheter för att göra fotoböcker

Hos CEWE har du tre möjligheter för att göra din fotobok, och varje möjlighet har sina fördelar och nackdelar. Det beror naturligtvis på vad du själv föredrar:

 1. Ladda ned vår mjukvara på din dator: Vår rekommendation. Fördelar: Vår mjukvara ger dig klart flest designmöjligheter där du kan ge din fotobok precis den layouten, de detaljerna, finesserna och finishen du själv vill. Ytterligare är det praktiskt om du redan har lagt dina foton i mappar på datorn. Då kan du sitta och sätta ihop fotoboken in lugn och ro, och det är lätt att komma till och från den när du fortsätter nästa dag. Det perfekta valet för dig som är omsorgsfull och brinner för detaljer. Men det är dock inte ett krav och du kan också bara låta vår designagent sammansätta boken för dig om du gärna slipper designarbetet. Nackdelar: Om du vill göra en fotobok blixtsnabbt eller är mera lagd åt det otåliga hållet kan det ta lite tid att sätta sig in i mjukvaran. Om du alltså inte använder det automatiska designförslaget som många också gillar. Har du alla dina bilder på mobilen och om du inte vill ladda upp dem på datorn är det inte heller den rätta lösningen. Om du har gjort en fotobok i mjukvaran är det dock lätt att göra det igen nästa gång.
 2. Gör fotoboken online Fördelar: Du behöver inte ladda ned vår mjukvara på datorn. Det är dock sällan ett problem om du inte har problem med datorn eller till exempel inte har mera utrymme på den. Nackdel: Du har inte samma designalternativ som i mjukvaran.
 3. Hämta vår app CEWE FOTOVERDEN i App Store / Google Play Fördelar: Om du har alla dina foton på mobilen och inte vill strula med att överföra dem till datorn är det lätt med en app. Dessutom kan du arbeta med fotoboken både ute, hemma och på resande fot var som helst. Du kan göra alla samma sorters fotoböcker i vår allmänna fotoapp - eller du kan göra en liten, snabb och enkel fotobok i vår app Pure.

Nackdelar: Inte för dig som har tagit foton med din systemkamera och laddat upp dem till datorn. Inte heller för dig som gärna vill sitta och pyssla med designdetaljer och arbeta ergonomiskt med musen framför en större skärm. Online redigeraren är inte heller det perfekta valet om du har hundratals foton från en längre resa eller ett bröllop och vill göra en omfattande fotobok med många bilder i.

Vilken typ av fotobok ska jag välja?

Det beror på temat;

 • Formatet Stor är vårt populäraste alternativ. Det beror på mångsidigheten - varken för stor eller för liten, och den passar till många olika behov. Ytterligare kan boken kombineras med hela 5 papperstyper så du har maximal valfrihet när det gäller papper
 • Har du många bröllopsbilder är formatet XXL populärt, eftersom de fina bilderna verkligen kommer till rätta i det stora formatet
 • Har du många semesterbilder från resan är formatet XXL Panorama perfekt till storslagna landskapsbilderna. Eller om det snarare är barnbilder från poolen som du lätt vill kunna visa till farföräldrarna kan du överväga formatet Liten. Då kan du lätt bära runt på boken i handväskan
 • Det kvadratiska formatet har sin charm, och många tycker att det kan vara finare att titta på, men det kräver ibland mera arbete för att få bilderna att passa in här. Om dina foton kan beskäras eller om du gör en fotobok av Instagram-bilder är den dock helt perfekt! Välj mellan Kvadratisk eller den större XL

Du kan läsa mera om den bästa fotoboken till dig på vår sida.

Vilken typ av papper ska jag välja?

Välj fotopapper om du vill ha möjlighet till “lay flat” där sidorna inte böjer sig ned mot mitten. Då kan du ha boken uppslagen i bokhyllan så den fungerar nästan som en utställning eller fotoram. Det kan vara fint till stora bröllopsfoton eller landskapsfoton som sträcker sig över bägge sidorna i panoramaformat. Välj sedan blankt, matt eller exklusiv matt alltefter din personliga smak.

Välj digitalt tryck om du vill skära ned på priset för fotoboken lite grann - eller helt enkelt för att du tycker att det är snyggare och “lay flat” alternativet inte är viktigt för dig. Det kan vara ett stort plus att sidorna liknar dem i en riktig bok så att du inte behöver vara rädd för att “sätta fingrar” på bilderna - samtidigt som att kvaliteten behålls knivskarp. Digitalt tryck finns på samma sätt både i en blank eller matt version.

Hur får jag fram mina bilder?

På vänster sida i fotoboksprogrammet väljer du mappen där du sparat dina bilder på din dator. Klicka sedan på mappen för att öppna den, och sedan ser du dina bilder så att du kan börja med att välja det som du vill sätta in på första sidan.

Vad kostar en fotobok?

Det beror helt på ditt val av boktyp, papperstyp, och inte minst hur många sidor det ska finnas i boken. Du kan läsa mer om vad en fotobok kostar och snabb leverans på denna sida.

Kan jag spara pengar när jag beställer en fotobok?

Ja, det kan du. En av dina kundfördelar när du handlar hos oss är att ju mer du fyller i din varukorg – desto mer värde får du för pengarna. Du kan spara upp till 20% när du köper för minst 2999 kr. Och när du anmäler dig till vårt nyhetsbrev får du - förutom tävlingar, inspiration och produktnyheter - en värdekod på 75 kr för din nästa CEWE FOTOBOK. Notera att du bara kan använda en värdekod per beställning.

Hur många bilder ska jag göra fotoboken med?

Du kan antingen lägga en enstaka bild på en hel sida om du gärna vill framhäva en riktigt fin bild och den har en hög upplösning. Du kan också ha flera bilder på samma sida som ett fotocollage. Var dock uppmärksam på att det kan se stökigt ut om du gör det på många sidor i sträck. Det är bra att variera hur många foton du sätter på sidorna. De större fotoböckerna kan självklart klara av flera bilder på varje sida utan att se överfyllda ut.

Tips: Om du lägger flera bilder sida vid sida är det en bra idé att ge dem en tunn ram omkring, till exempel i vitt. Här markerar du alla bilder samtidigt on klickar på ram-ikonen uppe i menyn.

Är mina bilder i tillräckligt bra upplösning?

Om du har tagit dina bilder med en systemkamera och laddat upp dem direkt till datorn via kortet eller med kabel är de helt säkert i tillräckligt hög upplösning för förstoring även på stora sidor. De flesta bilder som tagits med en bra smartphone har också hög upplysning, men var dock uppmärksam på hur de överförts;

Har du skickat dem via mejl eller WhatsApp i lägre upplösning? Har du laddat ned dem från Facebook? Eller har du högerklickat och tryckt på ”spara som” från din GooglePhotos backup istället för att ladda ned dem? Alla dessa scenarier kan ge dig bilder i lägre upplösning. Så se alltid till att använda dina foton i original kvalitet. Om du har några i lägre upplösning kan du ändå alltid använda dem vid sidan av varandra i ett collage så du använder dem i ett mindre format. Smileyn i menyn kommer att tala om för dig om de är tillräckligt bra till en grön eller gul smiley.

Varför ligger det en smiley över mina bilder?

Det finns alltid en ikon i menyn med en grön, gul eller röd smiley. Denna indikerar kvaliteten på din bild i förhållande till upplösningen, dvs. hur många pixlar. För att uppnå ett fint resultat bör du undvika röda smileys. Om du markerar flera sidor på en gång och klickar på ikonen kommer mjukvaran att visa smileys över alla dina foton på en gång så att du får en överblick i sidoöversikten. Detta är smart om du har glömt att kolla när du jobbade och inte vill sitta och göra det enskilt för varje bild. Om du har gjort det i misstag kan du bara klicka på smiley-ikonen i menyn igen och så försvinner de.

Varför ligger det en röd varningstriangel över mitt foto?

Det betyder att dina foton har så låg upplösning att de kommer att bli mycket korniga och oskarpa när de trycks i fotoboken. Det är därför en varning till dig för att försäkra att du får ett fint resultat. Markera bilden och dra inåt från hörnet så att bilden blir mindre ända tills varningstriangeln försvinner så får du en gul smiley uppe i menyn. Om triangeln inte försvinner rekommenderar vi att du använder ett annat foto istället.

Hur infogar jag text in i fotoboken?

Du trycker på textfältet i menyn och kan sedan dra med musen på det önskade området så får du ett textfält. Sedan kan du skriva på det med det typsnittet och den storleken som du väljer i menyn, precis som du känner igen från Word. Du kan alltid flytta omkring textfältet senare. Du kan läsa mera om fotobok med plats till text här.

Hur kan jag byta papper när jag har börjat göra fotoboken?

Om du ändrar dig angående pappersval kan du lyckligtvis lätt byta när som helst. Klicka i det högra hörnet där ditt pris och din boktyp står. Därefter har du möjligheten att byta papper.

Hur kan jag lägga till flera sidor till min fotobok?

Detta kommer mycket naturligt. När du kommer till den sista av de sidorna som ingår automatiskt kan du helt enkelt klicka på botten på ikonen med sidor och välja “Lägg till flera sidor”.

Hur får jag bilderna att ligga i linje?

Markera bilderna och gå in i placeringsverktyget upptill och välj > Align > I linje

Varför ligger översikten med mina bilder till höger istället för till vänster eller längst ned?

Du kan själv välja var du vill visa fältet med dina bilder. Så om du till exempel brukar ha den längst ned och den i misstag har hamnat till höger kan du gå in under > ”Allmänt” > ”Editor” > och välja “Längst ned”.

Kan jag göra en fotobok som present?

Ja! En fotobok är den perfekta presenten antingen som:

 • Julklapp
 • Födelsedagspresent
 • Värdinnepresent
 • Present till henne
 • Present till honom
 • Eller kanske helt enkelt en personlig present till varje tillfälle

Det är ingenting som bilder som bevarar - och får dig att återuppleva minnen. Gör till exempel en fotobok till din väninna där du hittar gamla och glömda bilder från de första åren ni kände varandra. Har du bara bilderna tryckta i fotoalbum kan du lyckligtvis använda Googles Fotoscanner app och få ett fint resultat utan bländning som du kan lägga in i boken.

Kan jag få hjälp till att göra min fotobok online eller i mjukvaran?

Ja, om du inte har fått svar på dina frågor här på sidan kan du självklart ringa till vår kundservice på: (0)852-503190.

Om du helst vill arbeta så lite som möjligt med att göra din egen fotobok kan du göra det lättare för dig själv genom att använda mjukvarans designförslag. Då ska du bara se till att ha en mapp där du bara har de fotona du vill ha med i boken. När du dubbelklickar på mappen och lägger in alla bilderna i boken kommer de att fördelas enligt designagentens förslag.

Beställ din fotobok här

Gå till början av sidan