Om oss > Hållbarhet > Socialt ansvar
Socialt ansvar
Socialt ansvar
Vi har i många år stöttat sociala, sportsliga och kulturella projekt. Vi arbetar konstant på att säkerställa arbetsvillkor för våra medarbetare, på att hjälpa svaga i vår närmiljö och på att stötta sårbara barn och familjer.
Sponsorer
Sponsorer
Barn är vår framtid. Därför är det viktigt för oss att hjälpa barn och deras familjer, som av någon anledning går igenom en svår tid som ingen borde uppleva. Vi stöttar en rad organisationer såsom Team Rynkeby, SOS Barnbyar och Familjer med cancerdrabbade barn, som arbetar outtröttligt för att ge sårbara barn den bästa möjliga barndomen.
Fotokultur
Fotografering är för alla, oavsett nivå och ambitioner. Som Europas ledande leverantör av fotoservice är det viktigt för oss att främja fotografiets fantastiska värld – det är det vi kallar för ”Fotokultur”.
Fototävlingar
Vi stöttar också talrika fototävlingar i hela Europa och lanserar själva lokala och internationella fototävlingar såsom ”CEWE Photo Award – Our world is beautiful” och ”Morgon och kväll”.
Fotoklubbar
Små och stora fotoklubbar spelar en stor roll för att hålla passionen för bra fotografi uppe. Därför stöttar vi klubbarna, så att medlemmarna kan fortsätta att lära och låta sig inspireras av varandras unika vinklar och tillgångar till att föreviga världen omkring oss.
Fotoevents
Vi sponsrar events vars ändamål är att sprida de många fantastiska och kreativa möjligheterna som fotografering ger. Vi stöttar fotoevents såsom Fotofestival och FotoMaraton i Stockholm med sponsring till bland annat utställningar och vinster.

Nöjda medarbetare
Nöjda medarbetare
Hos CEWE Sverige har vi fokus på en bra arbetsmiljö för våra ca. 30 fast anställa medarbetar och 20 studentmedhjälpare. Här är det plats för alla oavsett färg, ålder, utseende, kön, erfarenhet, osv. Hos CEWE Sverige strävar vi efter balans mellan arbete och privatliv, vi engagerar oss och tar oss tid för våra medarbetare.

Vi har särskilt fokus på att hjälpa nyutbildade och sjukskrivna tillbaka på arbetsmarknaden, genom att i samarbete med kommunen och arbetsförmedlingen anställa dem som praktikanter i tidsbegränsade anställningar. Praktikanterna får relevant arbetslivserfarenhet inom ett område som intresserar dem. Vi stöttar och utmanar dem, men viktigast av allt ger vi dem plats och ro till att komma in på arbetsmarknaden igen i deras eget tempo.

Vi hjälper även flyktningar med integrationen genom att låta dem stifta bekantskap med den danska arbetsmarknaden. Flyktingarna blir erbjudna en praktikställning som passar till deras förmågor och danskkunskaper. Praktiken är anpassad så att de samtidigt kan gå i språkskola. Fokus är därför särskilt på att de ska prata så mycket danska som möjligt, så att de på allvar får språket under huden.