Gör din egen fotobok med text

CEWE FOTOBOK - Gör din egen fotobok med text

"En helt suverän produkt, som får våra bästa rekommendationer."
- DIGITAL FOTO

Ladda ner vårt fotoprogram

Tillgänglig för IOS och Android

Ladda ner för Android Ladda ner för iPhone/iPad


Kan du tänka dig att göra en fin fotobok med plats för texter och med dina bilder tryckta direkt på sidorna? Just texter är en av de sakerna som kan vara svåra att få in i de traditionella fotoalbumen. Om man har tur finns det ibland ett litet område där man kan skriva några ord. Ofta slutar det med att man bara skriver namnen på dem som är med på bilderna och ev. datum och år.

Läs med här om hur du gör den finaste fotoboken med texter i, i din egen design och med möjlighet att använda olika grafiska verktyg.Hur sätter jag in text i min fotobok?

Du kan välja olika sätt att göra en fotobok med texter: Ladda ner vårt gratis fotoprogram eller gör fotoboken i vår fotoapp. Vårt designprogram, som är helt gratis, är det sättet som ger flest möjligheter med hänsyn till design och annat i din fotobok. Möjligheterna är nästan oanade och du kan sätta in olika typsnitt, skriftstorlekar osv. Se här hur du gör:

Innan du börjar vill vi rekommendera att du hittar de foton du vill ha med i din fotobok och att du skapar en mapp till dem på datorn. Då är det lätt att hitta dem när du ska börja med fotoboken, du slipper att leta efter dem och du har redan valt ut dem bästa.

 • - Börja med att ladda ner vårt fotoprogram och öppna det

 • - Välj den fotobok som du vill göra, välj papperstyp och inbindning

 • - Välj om du vill använda Fotoboksassistenten som gör ett utkast åt dig, eller om du vill designa allting själv i din fotobok. Här beskriver vi hur du designar din fotobok själv.

 • - Du ska börja med att designa framsidan och baksidan på fotoboken. Här har du självklart möjlighet att sätta in både bilder och texter. Hitta de bilder du vill ha med på fram- och baksida i din mapp till vänster och dra in dem i boken

 • - Efter det gör du din fotobok sida efter sida och sätter in texter där du vill ha det


Så här sätter du in texter i fotoboken: • - Klicka på det stora T:et i den horisontella verktygslinjen högst uppe. Klicka på stället i din fotobok där du vill skriva in texten. Då dyker en textruta upp som du kan skriva i. Bara lugn, rutan försvinner igen, men texten blir kvar.

 • - En annan möjlighet är att använda pratbubblor. Det gör designen lite roligare när det finns pratbubblor med roliga kommentarer från de personer som är på bilderna.


Så här sätter du in texter i pratbubblorna:

 • - Sätt först in en textruta på sidan, som vi beskrev i avsnittet ovan och skriv den önskade texten. Hitta därefter pratbubble-illustrationen i cliparts-menyn till vänster och dra in den över din textruta. Textrutan försvinner när du klickar, men pratbubblan och texten blir kvar.

 • - Gör din fotobok färdig med texter och bilder


Hur ska jag göra en fotobok med text?

Ofta säger bilder mer än 1000 ord. Ändå är det trevligt att skriva några linjer om situationen på bilden, vem personerna är och var bilden kommer från. Dessutom kan man även använda textrutorna till små roliga berättelser och kommentarer som hände när bilden togs, eller som är karakteriserande för bilden och situationen.

Har du gjort en fotobok med semesterbilder? Här passar det bra att lägga till texter i boken om när ni var ute och reste, var ni var någonstans och även ett par ord om era upplevelser. Efterhand som tiden går glömmer man många detaljer och då är det trevligt att ha en fotobok som kan berätta lite om bilderna.


Fotoböcker görs ofta i samband med bröllop, en resa eller liknande. Men det är ingen som säger att du inte kan göra en fotobok om andra händelser eller bara en slags fotodagbok. Gör t.ex. en årsbok som visar familjens eller ditt år med texter och bilder.

Du kan anpassa texten i din fotobok så den passar till designen du har valt. Du kan ändra både typsnitt, färger, storlekar och tillsammans med de andra grafiska verktygen kan du göra en riktigt fin och personlig fotobok med texter och bilder som du kan ha glädje av i många år fram.Gör din fotobok med text i vår app

Är det inte typiskt att du blir inspirerad att göra en fotobok när du är långt från datorn? Eller när du sitter i soffan med mobilen och slappar efter en lång dag, när du egentligen tänkte börja med din fotobok… Slå två flugor i en smäll och ladda ner vår foto app CEWE FOTOVÄRLD. Här kan du göra fotoböcker med texter i.

Så här gör du en fotobok med texter i vår app • - Ladda ner vår app till din smartphone eller surfplatta. Klicka på Cewe fotobok i översta menyn och välj den slags fotobok du vill göra.

 • - Ge en titel till din fotobok, t.ex. Familjen Hanssons Årsbok 2018

 • - Välj design och layout


Så här sätter du in texter i fotoboken från vår app:

 • - Klicka på Text i översta menyn och välj typsnitt. Klicka på Text igen och nu dyker det upp en textruta på din sida.

 • - Klicka på textrutan och klicka på Text som dyker upp när du har klickat på den

 • - Skriv din text och klicka Ok

 • - Du kan även välja olika layouts och bakgrunder i vår app, så släpp loss kreativiteten och gör en fin fotobok

 • - Slutför din fotobok och beställ den


Fotoboken blir till glädje för hela familjen i många år fram i tiden

Det är riktigt trevligt att sitta och titta i fotoböcker med familjen och prata om alla härliga minnen från särskilda tillfällen och med människor man tycker om. Räkna med att din fotobok blir en av husets mest lästa böcker! Så ta gott om tid på dig när du gör den och skapa den i en design du gillar.

Ha det så kul!

Köb mer = spara mer

Köp för 1199kr.
CEWE FOTOBOK
få 10% rabatt
Använd värdekoden:
NUCFB10

Köp för 1599kr.
CEWE FOTOBOK
få 20% rabatt
Använd värdekoden:
NUCFB20

Köp för 1999kr.
CEWE FOTOBOG
få 30% rabatt
Använd värdekoden:
NUCFB30


Erbjudanden kan inte kombineras - Det är endast möjligt att använda 1 värdekod pr. order.

Køb mere = spara mere!

Köp för 1199kr.
CEWE FOTOBOK
få 10% rabatt
Använd värdekoden:
NUCFB10

Köp för 1599kr.
CEWE FOTOBOK
få 20% rabatt
Använd värdekoden:
NUCFB20

Köp för 1999kr.
CEWE FOTOBOK
få 30% rabatt
Använd värdekoden:
NUCFB30


Erbjudanden kan inte kombineras - Det är endast möjligt att använda 1 värdekod pr. order.

Kontakta oss:

Kan du inte hitta ett svar på din fråga? Kontakta oss!

Telefon:

(0)852-503190