Kontakta kundservice:
08-525 031 90

Fem tips för de bästa vinterbilderna

Vi har samlat våra fem bästa tips för dig som vill ta med kameran ut på sportlovet. Oavsett om du ska ut i skidbacken eller på promenad, finns det massor av möjligheter att ta vackra bilder i vinterlandskapet – och till sist får du självklart även ett par idéer på hur du kan använda dina bilder.

Tips 1: Använd de naturliga linjerna

Det kan vara en fin fasad, ett fönster med ett vackert ljus, eller en spikrakrak väg. Var uppmärksam på linjerna i ditt motiv och använd dem i kompositionen för att fånga fantastiska bilder.

Tips 2: Lek med ljus och skuggor

När ljuset visar sig gäller det att använda det på bästa sätt i sina bilder – även om himlen inte är molnfri. Du kan ta riktigt fina bilder när du fångar både ljus och skugga i dina bilder.

Tips 3: Grått är fint

Grått väder behöver inte nödvändigtvis vara något dåligt när man fotograferar. Under vinterhalvåret kan du få riktigt fina 'naturliga' svartvita bilder när det är grå himmel ute. Det är alltid fint att krydda bilderna med någon färg, som exempelvis de fina husen ovan i Rubens bild.

Tips 4: Snöns största fördel

Även om det är kväll och mörkret har lagt sig, behöver du inte stanna inomhus för att mysa i soffan. Ta dig ut och ta vackra bilder i mörkret. Om du har tur är månen är framme och lyser upp landskapet åt dig, vilket kan ge dig helt magiska bilder. Testa dig fram!

Tips 5: När leken är som roligast!

Att leka i snön är något av det roligaste som finns – barnen älskar det! Ta med dig kameran och fånga glädjen i kombination med vild action när barnen är ute på äventyr.

När kameran är full…

Du ska självklart inte låta dina bästa bilder bli liggande i kameran. Välj ut dina bästa bilder och använd dem exempelvis som en fin väggbild, i din nästa fotobok eller på ett vykort som du skickar till en fin vän.