Kundservice
08-525 031 90

Förälskad i bilderna

Trine-Lise Henriksen är en prisvinnande norsk fotograf, som har specialiserat sig på bebisfotografering. Hon har alltid intresserat sig för fotografering och har fotograferat sedan hon var 13 år. Vi har pratat med henne om sin stora passion och har fått en bra inblick i hur hon använder bilderna som fina julklappar.

Trine-Lises största passion

"Fotografering har alltid intresserat mig. När jag var ung arbetade jag i en studio och senare har jag gått fotoutbildning i både Norge och USA", berättar Trine-Lise.

Trine-Lise har idag sin egen studio i Oslo, och tar man en titt förbi hennes hemsida eller Instagramprofil ser man snabbt vad hennes stora passion är.

"De senaste fem åren har jag specialiserat mig på att fotografera nyfödda- och jag älskar det! Jag har länge arbetat med barn och bebisar, men man måste arbeta på ett helt annat sätt med nyfödda. Det kräver massor av träning, och det har nu blivit min största passion. Jag älskar att lära mig mer, och åker ofta på kurser och deltar i workshops".

Bilder av söta små barn är riktigt vackra, och du kan lyfta bilderna till en ny nivå med några fina tips från Trine-Lise.

"När det gäller fotografering av barn och bebisar är mitt bästa tips att fånga de naturliga situationerna. Om du fotograferar inomhus är det bäst att använda naturligt ljus. Släck taklampan och vänd barnet mot fönstret så ser du stor skillnad", säger Trine-Lise.

Trine-Lise gillar också att fotografera utomhus i naturligt ljus, och att fånga de naturliga ögonblicken som uppstår vid lek och rörelse. Hon fotograferade nyligen sina två flickor utomhus och här kan du se de söta och roliga bilderna - och bli inspirerad.

Bildminnen i julklapp

Trine-Lise verkligen älskar bilder. Och de bästa presenterna – både att ge bort och att få – är enligt Trine-Lise fotopresenter.

"Jag älskar att ge bort bildminnen till andra och blir själv extra glad när jag får några", säger Trine-Lise.

"Det här året har varit en utmaning för många och det har det varit för oss också. Min pappa bor i norra Norge och han har inte träffat sina barnbarn på många månader. Därför har jag gjort både en julkalender och fotokalender till honom i år".

I fotokalendern har Trine-Lise använt bilder som hon har tagit av familjen under året som gått. På det sättet kan Trine-Lises pappa få en fin inblick i hur familjen har haft det och vad de har upplevt – även om han bor långt borta.

"Jag gillar att använda kontrastrika bilder i starka färger när jag gör en kalender. Jag använder gärna porträtt och miljöbilder, och har i år skapat en stor kalender till pappa", berättar hon.

Trine-Lise har också några tips till dig som vill ge bort en fotokalender till någon du tycker om.

"Mitt bästa tips är att använda en blandning av porträtt och bilder som har tagits på avstånd. Man får en fin mix och det blir en fin variation från månad till månad".

Gör din egen fotokalender här

Om du vill se fler av Trine-Lises fantastiskt fina bilder kan du ta en titt förbi hennes hemsida eller besöka henne på Instagram.

Vill du ta kreativa julporträtt, kan du få inspiration och tips i artikeln här.