Kundservice
08-525 031 90

Så skapar du barnets första bok med bilder

En barnets första bok eller ”mitt första år”-bok är kanske den finaste gåvan du kan skapa för din lilla guldklimp att ta med sig vidare i livet. Det finns ett hav av möjligheter och det är du som förälder som bestämmer vad du tycker är viktigast i din version av barnets första bok.

Vad är barnets första bok?

Barnets första bok är vanligtvis en slags klippbok som mamma eller pappa bygger upp med viktiga milstolpar och roliga anekdoter från graviditet, födsel och barnets första levnadsår. Boken kan innehålla allt möjligt – exempelvis en inscannad ultraljudsbild, ID-armbandet från födseln och den första lilla hårlocken - kryddat med söta klassiska framkallade bilder och mysiga texter, så att alla minnen från den första tiden leva vidare och berättas för barnet när det blir större och börjar bli nyfiken på bebistiden.

Barnets första bok med Retro Prints

Instagrammaren Janni Lund Nicolaisen har skapat en söt Min första bok, till sin dotter Alba. Istället för att använda klassiska framkallade bilder för att dokumentera höjdpunkterna under Albas första år, har hon skapat fina Retro Prints, som ger boken en söt vintagelook. Skapa dina egna Retro Prints här.

CEWE FOTOBOK som barnets första bok

Om du vill designa en modern variant av den klassiska klippboken, kan du skapa en CEWE FOTOBOK som barnets första bok. I vårt beställningsprogram, som du kan ladda ner kostnadsfritt till din dator, kan du bygga upp boken precis som du vill. Du kan lägga till alla bilder och texter du vill ha med - superenkelt!

Tips: Du kan givetvis lämna plats för att limma in en ultraljudsbild eller tejpa fast en hårlock i din fotobok. Om du vill hålla boken helt fri från element som kan falla ut på lång sikt, rekommenderar vi att du tar bilder på de saker du vill ha med och lägga in dem i fotoboken. Påbörja din fotobok här.

Lycka till med ditt barnets första bok-projekt!