CEWE app CEWE FOTOBOK, fotopresenter och mer

Prenumerera på nyhetsbrevet och få 20% på CEWE FOTOBOK, förstoringar och kort och inbjudningar

Kontakta kundservice:
08-525 031 90
Adventspresenter

Adventspresenter

Presentidéer för stora och små

 • Stort urval av fotopresenter
 • Många designmöjligheter
från 189,00 kr *

Hur vill du beställa?

Produktinformation

Design:

 • Utform själv
 • Designmallar

Adventspresenter för stora och små

Kalendergåvor, åh ja. Ett av de julprojekt som tar lite tid. Ännu mer än om du nöjer dig med endast adventsgåvor. Presenter måste hittas till alla som behöver ha en presentkalender. Kanske är det bara de små i familjen, kanske de stora också vill ha en paketkalender, trots att de står med en fot ut genom dörren och snart flyttar hemifrån. Kanske borde du till och med göra en kalender för din bättre hälft, för din flickvän eller för dina föräldrar? Presenterna blir aldrig för stora, och oavsett vem som ska ha den lyckliga mottagaren av din presentkalender hittar du här på CEWE ett stort utbud av fotoprodukter som du kan använda för kalendergåvor för både stora och små.

Vem ska få en presentkalender i år?

Ja det är det första du behöver ta reda på. Och i detta avseende får du bara ett bra tips: Samla kalendergåvor under hela året. Det finns inget som säger att alla kalendergåvor ska köpas i sista minuten i november månad så att din julklappstkalender blir ett stressigt ögonblick. När du upptäcker några fina saker du kan använda för kalendergåvor, köp och beställ dem under hela året så att du är redo när första söndagen i advent meddelar sin ankomst. Hitta fotopresenter för både stora och små. Slå in kalendergåvorna och spara dem på ett bra ställe, då är det bara utformningen av presentkalendern som du behöver komma på. Om du tycker att 24 presenter är för mycket kan du överväga adventsgåvor istället. Hitta sedan bara fyra fina presenter.

Många andra presenter än vanliga leksaker i kalendergåva

För barn är leksaker uppenbara gåvor varje år. Kanske är du till och med en av de mycket planerande typerna som köper leksaker som erbjuds till ett lägre pris under året, så du har det mesta klart för din paketkalender eller adventspresenter i december. Det är dock långt ifrån alla som är ute i så bra tid. Dessutom finns det många alternativ för flera personliga typer av leksaker. Här på CEWE har vi en mängd personliga gåvor. Du kan lägga in dina egna foton, så att du kan ge ditt barn gåvor med en bild av sig själv eller hela familjen.

Det är också roligare för barnen att få en personlig paketkalender. Sedan kan de leka med presenten medan de ser en bild på någon de älskar. Nedan kan du få idéer till leksaker med foton, och inte minst en paketkalender eller adventspresenter till din flickvän eller föräldrar. Få inspiration till personliga julklappar med bild på, på vår sida med julinspiration.

Kalendergåvor till barnen i familjen i år

Barnen i familjen är självskrivna för att få en presentkalender. I de allra flesta familjer är det en tradition att göra en adventskalender för de yngsta, så att vägen till julafton ska bli rolig, mysig och inte så lång.

Medan barnen är små finns det många familjer som brukar ge de små en liten gåva varje dag i december månad. Det sprider så mycket glädje, och barnen kliver upp ur sängen utan problem på morgonen, för att komma till presentkalendern och se vad som finns i den. Men - när barn nr 2 meddelar sin ankomst, har du upp till 48 paket ... För att inte tala om barn nummer 3 och eventuellt även andra familjemedlemmar. Så det är dags att gå från en presentkalender till en adventskalender, där barnen får en present varje söndag i advent istället för en varje dag. Då slipper du hitta på så många presenter och det kan vara så att presenterna kan bli lite större. Här är vad vi föreslår som kalendergåvor till barnen som de kan få på advent söndagar:

 • Färgpennor är en succé hos alla barn som älskar att använda sin fantasi och att vara kreativa. Med Faber-Castell-färgpennor får barnet tolv vackra färger att leka med. På framsidan av metalletuiet, där färgpennorna lagras när de inte används, kan du välja ut din favoritbild; då råder det ingen tvekan om vem pennorna tillhör.

 • Nallebjörn: En mjuk och utsökt nallebjörn som bara inbjuder dig att kramas och gosas. Nallen bär en T-shirt med en bild efter eget val. Det kan till exempel vara ett foto på Teddys nya ägare, det borde han nog vara glad över!

 • Magisk mugg. Här kan du välja ut en bild av dina barn eller av hela familjen. Och med ett löfte om varm kakao till frukost kan muggen invigas direkt

 • Snökula med barnen själva på bild inuti och snö som faller fint och tyst när du skakar bollen

 • Memospel med dina egna bilder tryckt på. Det är en succé för alla barn! Vänd-spel tränar minnet och är roliga att spela, särskilt när det finns människor eller situationer på korten som barnen känner till från sin vardag. Det kan vara bilder på dem själva, på andra familjemedlemmar och på vänner och lekkamrater

Kalendergåvor för vuxna

Många par gör presentkalendrar åt varandra, och vissa vuxna ger paketkalendrar till sina föräldrar. Här hittar du bra exempel på fotopresenter som du kan använda till en presentkalender till personen du bryr dig om, eller kalendergåvor till henne som annars alltid är ansvarig för att göra en paketkalender till de andra.

 • En fin fotobok. Det kan till exempel vara i form av en årsbok med bilder och lite text från de familjeår som har gått

 • T-shirt med tryck. Få ditt eget foto tryckt på t-shirten

 • Fotomugg för morgonkaffet. Och för att ta med dig till kontoret, med en bild på familjen

 • Shoppingkasse också med din egen bild. Så att du kan köpa extra mycket julgodis.

Presentkalender för tonåringen

Tonåringar vill säkert också fortfarande ha kalendergåvor, trots att de egentligen är för stora för det. Om du har tid för det, gör en adventskalender för de stora barnen också. Få presentidéer här:

 • Mobilskalmed bild. Så hans eller hennes egendom går inte sönder

 • Musmatte. Perfekt för spel!

 • Pussel med din egen bild på. Det är hälsosamt för den rastlösa tonårshjärnan att sitta ner i lugn och ro ibland. Att lägga pussel stärker hjärnan, och det är också en rolig tid han kan bjuda in vänner eller familj till, så att du kan ha kul med det och lösa uppgiften tillsammans

 • Utveckling av Instagram-foton. Tonåringar älskar sociala medier! Så där har han eller hon nog tagit många häftiga bilder som kan vara roliga att få tryckas.

Hitta vackra och personliga kalendergåvor för unga och gamla här på CEWE. Och den 24 december ska gåvan naturligtvis vara en läcker CEWE FOTOBOK i din egen design och med dina foton tryckta på läckert fotopapper.

Fler bra idéer för adventspresenter

Är det överväldigande att behöva hitta 24 presenter till din paketkalender? Överväg att ge adventspresenter istället, och hitta då bara fyra presenter. Kanske kan du istället att ge fyra lite dyrare presenter så att ditt barn eller din partner får fyra bra adventspresenter. Självklart kan du använda samma presentidéer som vi ger här på sajten, oavsett om du gör en paketkalender eller ger adventspresenter. Speciellt för tonåringen eller de vuxna kan det vara mer meningsfullt med adventspresenter eftersom man vanligtvis inte vill ha så många små presenter. Annars kan det lätt finnas för många strumpor, choklad och läppbalsam i en paketkalender.

Den första presenten i din paketkalender i år

Saknar du fortfarande en bra idé för den första presenten i din paketkalender eller den första adventspresenten? En självklar gåva för 1 december kan i år - eller varje år för den delen - vara en julkalender. Då blir det ännu mer att öppna varje dag i december. Vi har många alternativ för dig att skapa kalendrar med dina egna foton. Till exempel en chokladjulkalender, en kinder®-julkalender eller en kalender du fyller själv. Då får din familj den bästa uppvärmningen inför julafton.

Ha det gott och god jul!