Kundservice
08-525 031 90

Ta med dig barnen på fotosafari

Ska du vara hemma på sportlovet tillsammans med barnen? Då är det bra med några roliga aktiviteter som inte kräver en massa förberedelser. En av dem skulle kunna vara en fotosafari! Att gå på fotosafari är kul alla tider på året, oavsett var man är, i naturen eller på gågatan i stan.

Vår norska medarbetare Jan Lillehamre ger här sina bästa tips och erfarenheter.

Låt barnen upptäcka omgivningarna

Barn ser ofta saker som vi vuxna inte ser, och ofta är de mycket mer uppmärksamma på omgivningen än vad vi vuxna är. En myllrande myrstack, en färgrik blomkruka, en rolig hund eller ett spännande hus – det finns mycket som kan fånga ett barns uppmärksamhet. Låt barnen fånga sina intryck med mobilen eller kameran – du kommer säkert bli överraskad över hur intressanta och fina bilderna blir!

Foto: Frida 9 år

"Barn har ett naturligt lekande öga och ser saker som vi vuxna inte lägger märke till på samma sätt", säger Jan.

Jan påpekar även att vi vuxna inte bör berätta för barnet vad det ska fotografera. Låt barnet upptäcka motiven på egen hand, men ge gärna tips på hur bilderna kan bli bättre, om det behövs.

Foto: Ylvi 13 år

"När barnet är färdigt med att fotografera, är det en bra idé att titta igenom bilderna tillsammans, helst på en stor skärm. Prata gärna om vilka bilder ni tycker bäst om", avslutar han.

Tips på vad du kan använda bilderna till

När mobilen eller kameran är full av fina bilder, är det synd att bara låta dem ligga kvar där. Här får du några fina idéer på hur du kan använda bilderna.

Idé 1: Barnens bästa bilder är värda en plats på väggarna i barnrummet, köket eller vardagsrummet. Ditt barn blir säkert stolt över att få sin egen fotokonst upphängd på väggarna.

Idé 2: Fotosafari är både roligt och trevligt. Låt upplevelsen fortsätta i ett personligt pussel som är lika roligt och trevligt. Beroende på svårighetsgraden på motivet och hur många bitar ni väljer, kan ni få underhållning i flera timmar.

Idé 3: Om kameran är full av fina bilder kan ni göra en personlig fotobok med bilder från er upplevelse tillsammans. Välj exempelvis CEWE FOTOBOK Kvadratisk som har ett modernt kvadratiskt format, 21 x 21 cm. Tillsammans med barnet kan du lägga in bilder, ramar och cliparts, förslagsvis efter barnets egna önskemål.

Ha det så kul på er fotosafari!